ELS DARUMA

Els Daruma són figures votives japoneses sense cames ni braços que representen Bodhidharma, el fundador i primer patriarca del Zen. Diu la llegenda que el mestre Daruma va perdre les cames d'estar-se set anys meditant assegut en una cova, les cames se li van assecar de no fer-les servir.
Normalment els ninos Daruma són fets de pasta de paper i pintats de color vermell però també n'hi ha d'altres colors.
El nino representa una cara estilitzada d’home. Els ulls són cercles buits de color blanc. Es demana un desig al nino i amb tinta negra se li pinta un sol ull, tradicionalment, l'ull dret. Només se li pintarà l'altre ull si el desig s'arriba a acomplir.
Se suposa que l'ídol, que vol que li pintin l'altre ull, s'esforçarà per ajudar a aconseguir l'objectiu.
Mentre el desig no s'acompleix, el daruma borni s'exposa en algun lloc prominent de casa, envoltat d'altres objectes honorables, com per exemple a l'altar budista domèstic o Butsudan. Només es pot tenir un sol daruma alhora.
Si el desig s'arriba a aconseguir, llavors es completa la figura pintant-li l'altre ull i és costum portar-lo com a ofrena a un temple budista, a manera d'exvot.
Si el desig no s'aconsegueix, llavors el Daruma es crema en una cerimònia de purificació (que sol fer-se a finals d'any) per mostrar que el peticionari no renuncia al desig, sinó que cercarà aconseguir-lo per altres mitjans.
Per als japonesos el daruma és un símbol de la disciplina, la determinació, i el sacrifici per aconseguir amb èxit el que es desitja.

El Daruma reforçarà la nostra voluntat i ens acompanyarà durant tot el procés.
Quan neix un somni dins de nosaltres, quan formulem un desig, quan decidim arrencar un nou projecte, li pintem un ull al daruma. Si els nostres propòsits són sincers i ferms i treballem en conseqüència, al final del recorregut, podrem pintar-li l'altre ull al Daruma.
Finalment, el Daruma, amb els dos ulls ben oberts, podrà contemplar la nostra alegria pels nostres assoliments.
El Daruma és una oportunitat per posar en pràctica tota mena de bons desitjos. És útil tant en l'àmbit personal com en el col·lectiu, esdevenint particularment útil en tasques d'equip, escoles, empreses, associacions, parelles, familia, etc.

La col·lecció que estem preparant a Ninots i a la qual anirem afegint diferents models:


Els nostres Daruma són fets a mà amb pasta de paper i pintats també a mà. Cada un és una peça única.
Estàn adaptats a l'estètica i a la cultura occidental, Alguns d'ells representen moments molt particulars del nostre entorn immediat (dates assenyalades, tradicions, etc.).
També els podem adaptar a necessitats específiques.
Els servim amb un embolcall de tela i un llacet.

Si necessiteu més informació us podeu adreçar
a la Clara per correu electrònic: ENVIAR UN CORREU