ELS NINOTS

Tot comença com una broma per a uns amics que es casen. Es tracta de crear una alternativa als ninotets per al pastís, que no siguin cursis, que siguin especials, diferents, personals...

Son figures realitzades amb pasta de paper, sobre una base de fusta. Fan 20 cm d’alçada.
Es tracta de peces úniques, creades especialment per a cada persona.

A partir de fotografies i de certa informació, es realitza una figura exclusiva, amb detalls que permeten identificar a la persona amb els aspectes que més ens agradin, o que més ens vinculin a ella, que descriguin un moment determinat, un record, una afició, un costum... poden ser molt simples o carregades de detalls...

No es tracta d’un retrat, sinó d’un ninot personalitzat.
Es un regal sorprenent, que diu molt de la persona que el rep i de qui l’entrega.
Cada figura va signada per l’autora Clara Bosch, sota la base de fusta.

Cada "ninot" du una història al darrere, que poc o molt ens commou, per això tractem cada encàrrec amb el màxim respecte i dedicació. Sabem que cada persona que ens encarrega un "ninot", ho fa moguda per un sentiment d’afecte envers un altra persona. El nostre objectiu és plasmar aquest sentiment. Ens encanta aquesta feina.

Treballem en un taller situat en un entorn rural de la província de Barcelona, prop del Montseny. El nostre respecte pel medi ambient ens empeny a utilitzar materials el més ecològics possible, reciclables o reciclats.

El procés de treball és totalment artesanal. Les característiques del nostre producte, els "ninots", no ens permeten mecanitzar en cap moment aquest procés i malgrat que som un equip, la major part de la feina ha de passar per les mans de l’artista, per això la nostra producció és molt limitada.

El temps d’elaboració d’un "ninot" és de tres setmanes des que obtenim les fotos, fins que el rebeu a casa. Aquest període es pot allargar si el vostre encàrrec és complex, amb vàries figures o molts complements, o si ens arriba en un moment de molta demanda. Per aquest motiu és molt important rebre els encàrrecs amb la màxima antelació possible.

Programem els encàrrecs de forma cronològica, és a dir: a mesura que arriben les comandes, anem omplint la nostra agenda.